Založ si blog

Hračky pre vojakov

Priznám sa, dosť ma vyrušili, ba až znepokojili ostré slová súčasného ministra obrany na adresu svojho predchodcu. Rozdráždilo ho, akoby do krvi dotklo tvrdenie, že ozbrojené sily spočiatku netrvali na tom, aby bojové vozidlá pechoty plávali.

Takáto, pre nás civilistov zdanlivá malichernosť, by sa mohla nazvať aj nedorozumením, ak by sa to netýkalo dvoch koaličných partnerov. Po málo lojálnom štátnom tajomníkovi z MOSTU – HID, p. Ondrejcsákovi, sa tak aj predstaviteľ ďalšej koaličnej strany SMER-SD, p, Glváč, stal v očiach ministra klamárom, ktorý hatí jeho plány na modernizáciu armády.

A pritom, podla jeho vlastných slov, by už rád do prázdnin predložil vláde ten najvýhodnejší návrh, ktorý vyrieši problém s nedostatočnou mobilitou pozemných síl.  Navyše aj so silným  argumentom, že navrhované bojové vozidlo bude vyrábané v slovenskej zbrojovke, a teda prinesie prácu slovenským technikom a robotníkom.

Pochopiteľne, proti tomu je ťažko niečo namietať, ak by nebolo jeho prudkej reakcie, ktorá oprávnene môže vyvolávať pochybnosti o čistote celého projektu, a to nielen u p. Remišovej z OĽANO, chronickej oponentky všetkých a všetkého, čo nevzišlo z jej hlavy, prípadne p. Milana Krajňáka zo SME RODINA, ktorý sa chytá každej príležitosti, ako sa zviditeľniť.

Samozrejme, hovorím o fínskych obrnených transportéroch PATRIA so slovenskou, diaľkovo ovládanou vežou TURRA, teda o ministerstvom preferovanom návrhu, o ktorom už dávno všetci vieme, keďže žiadny iný ani neexistoval.

A predsa je tu ešte jeden ďalší, o ktorom sa vôbec nehovorilo. Nevyhadzovať v čase dronov peniaze za zbytočnosti, nekupovať hračky pre vojakov. Nehrať sa na silných a prijať realitu, že v prípade konfliktu, by tých našich osemdesiat moderných transportérov zrejme aj tak ostalo ukrytých v podzemí, aby sme neprišli o bojaschopnosť.

 

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83904x
Priemerná čítanosť článkov: 2893x

Autor blogu

Kategórie