Založ si blog

Politická objednávka

Už sa zdalo, že po búrlivej bratislavskej jari sa konečne dočkáme oveľa pokojnejších letných dní.

Keď nám p. prezident oznámil, že sa už v ďalšom volebnom období nebude uchádzať o post hlavy štátu, aj tým najzarytejším odporcom súčasnej vlády, akoby odrazu došla reč.

Dokonca aj protivládne média zmiernili svoju rétoriku, prestali bezhlavo útočiť, všetko, čo vzišlo z vlády spochybňovať, a dopriali jej čas na nadýchnutie.

Avšak, čo nevychádza z dobrej vôle, má poväčšine len veľmi krátke trvanie. Ale čo horšie, že tak ako v skorej jari, bol to aj tentoraz samotný p. prezident, ktorému takýto stav prekážal. Myslím, že už ani nestojí za to, stále sa k tomu vracať, ale práve osoba prezidenta by mala spoločnosť zjednocovať, a nie ju celý čas rozdeľovať, tobôž názorovo deformovať.

A tak je pochopiteľné, že v časti spoločnosti, ktorej dôveru sklamal alebo nikdy nezískal, je dosť kritických hlasov, čo s jeho videním sveta nesúhlasí. Ibaže, v jeho prípade, akoby bolo neslušné už len s ním polemizovať, nieto ešte ho kritizovať. Tým menej, ak si to dovolí jeho politický rival, teda expremiér p. Fico.

Nie prvýkrát, a už vôbec nie náhodou sa v poslednom čase stalo temer pravidlom, že v odvete za kritiku sa ihneď do ulíc zvolávajú ľudia, aby demonštrovali, že za ním stoja. Tentoraz však iniciatíva Za slušné Slovensko nezostala iba pri tom, padlo aj trestné oznámenie, a to len dva dní po jeho kontroverznom prejave, hoci s takmer trojmesačným oneskorením na vtedajšie, ešte premiérom p. Ficom vyslovené tvrdenia.

Bolo by naivné myslieť si, že p. Šeliga a jemu blízki aktivisti tak konajú bez politickej objednávky, keďže aj včerajšie privítanie nespokojných farmárov malo z ich strany politicky podtext.

Aj napriek ich nerozvážnosti a mladíckej nezrelosti, istotne majú dosť rozumu, aby si boli vedomí toho, že s podaním trestného oznámenia na p.Fica, zároveň žalujú prinajmenšom aj polovicu ostatných občanov Slovenska, ktorí za slušnosť považujú úplne iné hodnoty správania ako oni.

 

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83567x
Priemerná čítanosť článkov: 2882x

Autor blogu

Kategórie