Založ si blog

Pokoj slova, nie vojna

Je čas dovoleniek a tak spolu s nami, bežnými občanmi, si aj väčšina politikov užíva horúceho leta ďaleko od parlamentných lavíc, vládnych či straníckych kancelárií.

A keď politici mlčia, ani novinári nemajú veľmi plodné obdobie. Navonok síce vládne pohoda, pokoj slova, akoby jedni bez druhých, resp. druhí bez prvých, ani nemohli existovať, keďže v tichu niet čo spochybňovať a tobôž koho obviňovať.

Avšak len zdanlivo, aby občianstvo, nedajbože, nezabudlo, že bez nich to jednoducho nepôjde, mu vždy tí najusilovnejší tárači posunú nejaký ten oprášený problém, ktorý už dávno nikoho netrápi.

A tak sme sa pred časom z ich slov všetci dozvedeli, že aj my Slováci máme čosi ako Akadémiu vied a že je to dokonca v očiach verejnosti najdôveryhodnejšia inštitúcia spomedzi všetkých, aké máme. Naozaj, pre mnohých veľmi povzbudivá novina, keďže asi málokto z bežných ľudí vôbec vie o nejakom vedeckom či spoločenskom počine, ktoré za posledné roky pre blaho nás všetkých priniesla.

Ďalším podobným príkladom môže byť prevzatá, ale „naisto“ zaručená informácia, veď bola zverejnená v prestížnom denníku Frankfurter Allgemeine Zeitung, že nemeckí vyšetrovatelia už nepochybujú o tom, že slovenské štátne orgány sa priamo podieľali na únose vietnamského občana. V tomto zmysle aj správa o prepieraní peňazí z predaja drog cez hotel a vilu v Tatrách, vo vlastníctve hlavy taliansko-belgickej mafiánskej rodiny Silvia Aguina, vyznieva iba ako článok na zaplnenie stránky – nebyť podčiarknutia, že niečo o tom už naznačil mladučký novinár p. J. Kuciak. A nakoniec ešte p. Kotleba a jeho provokatívne štvorciferné číslo, čiastka na darovacom šeku 1488 eur. Azda už ani neexistuje na Slovensku človek, ktorý by nevedel, čo toto číslo symbolizuje. Rovnako je však aj každému jasné, okrem Úradu špeciálnej prokuratúry, že nijaký demokratický súd to nemôže prijať za usvedčujúci dôkaz, krkolomne povedané, o prečine prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd – len mu to opäť naženie ďalších nových prívržencov.

Takýchto jalových správ sa dokonca letných dní ešte určite dočkáme. Jedno však majú a budú mať spoločné – poväčšine budú upozorňovať na zlyhávanie súčasnej vládnej garnitúry. Tak ako to bolo v prípade neúplného majetkového priznania p. Remišovej, keď sa to obrátilo proti tým, čo si ju dovolili kritizovať. Bola to z jej strany doslova spŕška tvrdých obvinení, svedčiaca o veľmi dôkladnej sliedičskej práci platených zberateľov nactiutŕhačských informácií, po vzore p. Matoviča, či kedysi p. Lipšica.

Blížia sa komunálne voľby, a tak ani bojovné vyhlásenia predsedu NR, p. Danka, o vojne proti p. Kotlebovi, asi málokoho presvedčí, že sa zrodilo iba z utŕženej hanby pri návšteve Izraela. A tak na škodu nás ostatných, opozičníci a dve mimoparlamentné strany, budú opäť vidieť väčšieho nepriateľa v súčasnej legálne zvolenej vláde ako v neofašistickom extrémizme, ktorý sa práve ich politickou krátkozrakosťou a túžbou po moci väčšmi posilňuje, čím nás aj všetkých v celom európskom priestore čoraz viac ohrozuje.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83718x
Priemerná čítanosť článkov: 2887x

Autor blogu

Kategórie