Založ si blog

Dosť bolo špiny

Je proti novinárskym zvyklostiam a pravidlám, teda možno povedať až do očí bijúce, ako protivládne média ignorovali denníkom Pravda publikované spisové fakty z odôvodnenia rozhodnutia, vydaného Okresným súdom v Poprade ohľadne majetkového sporu medzi žalovaným p. Kiskom a ukrivdeným navrhovateľom p. Francom. Akoby to nebolo ničím dôležité, akoby im ani nestálo za zmienku, že náš pán prezident spolu s prehratým sporom stratil aj svoju morálnu bezúhonnosť, práve nimi celý čas tak usilovne budovanú.

Je síce pravdou, že p. Tódová z Denníka N už koncom novembra, teda s predstihom urobila za celou touto prezidentovou pozemkovou kauzou bodku, keď s ťažkým srdcom skonštatovala, že p. Kiska sa síce dopustil politickej chyby, čiže nie ľudskej, čo však neznamená, ako nezabudla podotknúť, že právo nemôže byť na jeho strane.

Čo iné jej aj ostávalo, no nebola sama, ktorá stratila výrečnosť, rebelskú kritičnosť, rovnako aj mnoho jej ďalších kolegov odrazu stratili odvahu pozrieť sa pravde do očí a v tom duchu informovať verejnosť. Pochopiteľne, museli by obrátiť, trúfnuť si slobodne myslieť, čo by sa istotne nestretlo s pochopením u ich chlebodarcov, takže sa radšej rozhodli mlčať, aby obhajobou pána prezidenta aj sami neuviazli v pasci, jeho v dobrej viere vykonštruovaných klamstiev.

V širšom pohľade by to však mohlo znamenať, že p. Kiska ešte nedohral svoju politickú rolu a že zatiaľ pomerne tichá a vyčkávajúca, novo sformovaná „progresívna“ opozícia a jej naklonené média ešte nedostali „zhora“ pokyn, aby predstavili voličovi nového politického lídra, ktorý by dokázal aj bez podpory sociálnych demokratov zostaviť budúcu funkčnú vládu.

Že to nebude p. Kiska je už dnes čoraz viac jasnejšie. Bolo by prílišným rizikom postaviť na čelo strany, a možno aj celej pravice, človeka bez morálneho kreditu, ak navyše i jeho politický konkurent, p. Sulík, má rovnakú politickú ambíciu. Horšie však, že ten takisto, hoci pre zmenu svojou antisociálnou orientáciou, nespĺňa ani tie najzákladnejšie požiadavky na politika, ktorý by dokázal dozrieť na štátnika, akceptovaného nielen domácou elitou, ale tiež v zahraničí, keďže je aj toho času predsedom strany, ktorá doposiaľ nemá celoeurópske ukotvenie.

A tak aj agresívny útok opozície na zmenu politických pomerov, pokus o zhodenie vlády na začiatku roka, za výdatnej pomoci profánnych médií a zmanipulovaných študentov, dnes už možno označiť za bezohľadnosť, teda za morálne zlyhanie, keďže vo svetle terajšieho poznania išlo z ich strany o hanebné zneužitie občianskeho rozhorčenia na politické ciele. Ukázali sa ako pokrytci, a tak ako pán prezident vtedy a rovnako aj teraz, ani oni si dodnes nedokázali priznať svoj podiel viny na polarizácii a politizácii spoločnosti a manipulácii verejnej mienky.

Preto je dnes už určite namieste vyzvať ich, nielen pre náš, ale aj ich pokoj, i všetkým tých, ktorým ukrivdili, aby konečne upratali za sebou špinu, ktorú tu zanechali. Veď priznať si chybu, vziať za ňu zodpovednosť, nie je prejavom slabosti, ale pevného charakteru, teda ľudskosti, prirodzenej ľútosti, že svojím konaním niekomu ublížili. Hoci pochybujem, že by to dokázali.

 

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83481x
Priemerná čítanosť článkov: 2879x

Autor blogu

Kategórie