Založ si blog

Vždy ide o slušnosť

Zdá sa, že ani blížiace sa prezidentské voľby nepribrzdili niektorých nenávisťou posadnutých opozičných politikov v diskreditačnom ťažení proti predsedovi SNS p. Dankovi. Horšie však pre nás všetkých, pre skutočnú slobodu slova, že aj za výdatnej pomoci profánnych, ideológiou zaťažených médií – teda obsahovo neslobodných, závislých na politických postojoch ich majiteľov.

Pokiaľ však ide o p. Danka, treba priznať, že vo veľkej miere si aj sám za to môže. Zrejme ešte nepochopil, že to nie je o SNS, ale o ňom samom, a že v jeho prípade je lepšie mlčať a sústrediť sa na udržanie si vedúceho postavenia vo vlastnej strane, o ktoré ho časť opozície, neustálym poukazovaním na jeho morálne zlyhania, chce pripraviť.

K jeho dobrým rozhodnutiam však určite patrí vzdanie sa prezidentskej kandidatúry a rovnako aj vysvetlenie tohto kroku – že sa ešte necíti zrelý na tento post – možno označiť ako rozumný argument. O to drzejšie a trúfalejšie, a pridám aj naivnejšie, vyznieva potom odôvodnenie toho istého kroku u p. Remišovej, ktorej, ako sama uviedla, sa prezidentský posť, vzhľadom na jej politické ambície, máli.

Spomenul som ju zámerne, keďže práve ona sa radí k najzarytejším odporcom p. Danka a SNS, držiac sa ako kliešť postojov a spôsobov p. Matoviča, čoraz viac sa aj slovne znižujúc na jeho rétorickú roveň, čo sa, samozrejme, len veľmi ťažko dá dosiahnuť.

A rovnako by sa to dalo povedať aj o p. Lucii, ktorej p. Danko, ako sme sa zo slov džentlmena a obrancu žien p. Sulíka dozvedeli, už štvrtý rok robí z parlamentného života peklo, keď ju neustále zhadzuje tvrdením, že je škaredá, a ďalší vážený poslanec, tentoraz však počuté priamo z jej úst, ju dokonca označuje za kohosi „bez rodu“, teda bezpohlavnú.

Ak jej to pomôže, môžem ju za seba ubezpečiť, že vonkoncom nie je na nej navonok nič škaredé, bezpohlavné, a ako žena je určite k svetu. Som však presvedčený, že dozaista netrpí týmito komplexmi, a už vôbec sa nezdá, žeby si dala skákať po hlave, takže póza chudery v jej podaní nepôsobí vierohodne. Navyše všetci vieme, že vo svojich predošlých vystúpeniach sa aj sama pričasto ocitla za hranicou slušnosti.

V slušnej spoločnosti je však neprijateľné a nemysliteľné, aby politika skĺza do bulvárnosti a aby práve poplatné média posudzovali morálne kvality akéhokoľvek človeka. To si konečne musia uvedomiť nielen novinári, ale aj politici, a hlavne tí opoziční, keďže väčšinou sú to práve oni, čo si diskreditáciu zvolili za politická metódu.

A tak ostáva iba na nich, na ich charaktere, či v sebe nájdu slušnosť, keďže určite nastane čas, keď sa ich na to budeme pýtať.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83840x
Priemerná čítanosť článkov: 2891x

Autor blogu

Kategórie