Založ si blog

Akoby ani nebolo po voľbách

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za relevantný politický subjekt.

Tento demokratický deficit však rovnako chýba aj najsilnejšiemu opozičnému zoskupeniu PS. Ani zďaleka sa nepribližuje k štandardnej politickej strane. Ide skôr o nesúrodé aktivistické hnutie, kde si svoje miesto našli nielen odrodilí paneuropanisti a zelení fanatici, ale aj ľudia, ktorí sa cítia diskriminovaní kvôli svojej sexuálnej orientácii. To všetko pod heslom pokroku, neberúc zreteľ na národné záujmy či zaužívané tradície a všeobecne spoločnosťou uznávané morálne hodnoty.

Horšie však, že v tomto duchu sa nesú aj výstupy mainstreamových medií, ktoré sa už dnes ani nesnažia zakryť na čej strane stoja, pričom nerešpektujú kritický nadhľad, ale všetko svoje úsilie smerujú k spochybneniu každého kroku, a to dokonca ešte skôr, ako ho vláda urobila. Jednoducho povedané, šíria propagandu, nehľadajú objektívnu pravdu, len to čo pochádza z ich hlavy akceptujú.  Ich skutočným problémom je nedostatok svojprávnosti. Stratili nezávislosť v momente, keď sa ich vlastníkmi stali osoby, ktoré sa buď sami radia medzi oligarchov, alebo sú s nimi v blízkom vzťahu.

A čo povedať na adresu tých novinárov, čo v nich, napriek tomu, stále aktívne pôsobia? Je to ich práca, živia sa slovami, čo napíšu alebo povedia, i keď najmä kvôli ním žurnalistika čoraz viac stráca kredit. Nám čitateľom, divákom a poslucháčom  preto iba ostáva veriť, že čoskoro sa stanú iba negatívnym príkladom pre študentov a začínajúcich kolegov, ako sa žurnalistika nemá robiť.

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

Mediálna kortešačka

06.03.2023

Už dnes sa ukazuje, že rozpadnutá sektárska eseročka OĽaNO, ako aj ostatné strany bývalej vládnej koalície, vrátane kaviarenskej partičky SaS, budú mať v nastávajúcej kampani veľký problém získať späť stratených voličov. Vyplýva to nielen z predvolebných prieskumov, ale aj z nevraživých reakcií jednak odvolaných a jednak aj nepriamo predčasnými voľbami [...]

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 07:34

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83980x
Priemerná čítanosť článkov: 2896x

Autor blogu

Kategórie