Založ si blog

Smutné pre občana, poučné pre voliča

Smutné pre občana, poučné pre voliča – i za také by sa dali považovať, jednak informácie a jednak tiež reakcie niektorých politických lídrov na po útržkoch nám predkladané esemesky p. Kočnera z Thremy, ako aj na nahrávku jeho rozhovoru s bývalým generálnym prokurátorom p. D. Trnkom, a v neposlednom rade i na opäť oživenú Gorilu, vo zvukovej verzii r. 2019. Že tieto nezákonne a s veľkou pravdepodobnosťou aj korupčne získané materiály sú pokračovaním dlhodobo vedenej protivládnej kampane propagandistov z Denníka N, s podpisom Eset na čele, už hádam nikoho netreba presviedčať.

Avšak aj napriek ich pokusom, v prípade Gorily, nemohli posunúť čas a všetko zhodiť na vtedy opozičný Smer. To, že sa v celom obsahu zamerali iba na jednu vetu, jednoznačne svedčí o tom, že sa už úplne spreneverili novinárskemu povolaniu. Ak je strane Smer naozaj čo vyčítať, tak určite fakt, že dodnes nepoznáme pravdu, čo oprávnene môže vyvolávať pochybnosti, či túto kauzu z čias druhej Dzurindovej vlády vôbec niekedy chcela vyšetriť.

Samozrejme, iba ku príkladu,ak pripustíme manipuláciu s nahrávkou, je veľmi ľahko spochybniť nie celkom zrozumiteľnú vetu p. Fica o „dvestopäťdesiat  na… na stranu…“ Nezvykne koktať, takže v jednoduchej zámene tejto päťslabičnej číslovky a predložky na, môžeme dospieť k šesťslabičného dvoj-slovu trištvrte milióna (na stranu), čo dáva celému súvetiu aspoň aký-taký zmysel a ladí aj intonačne.

Ak sa však vrátime k Esetom vlastnenému Denníku N, nemožno už dnes prehliadnuť jeho prepojenie na politické zoskupenie PS/Spolu, ktoré má rovnaké oligarchické pozadie, a už len pre úplnosť, k tomuto spolku je nutné ešte pridať aj v tom istom rade stojace mimovládky: Nadáciu Zastavme korupciu (p. M. Trnka) a Transparency International  Slovensko (p. Sičáková – Beblavá). Spolumajiteľa digitálnej korporácie Eset už dnes vari nikomu netreba predstavovať a v prípade tej druhej spomenutej osoby, tiež nejde iba o zhodu priezvisk, skutočne ide o manželku predsedu strany Spolu – OD. A že v správnej rade tohoto Občianskeho združenia ešte v r. 2017 pôsobil aj p.Truban, už nepotrebuje ďalší komentár.

No ak už je reč o tomto samoľúbom mladíkovi, k jeho osobe sa naozaj žiada pridať i niekoľko doplňujúcich, hoci aj nie celkom príjemných prívlastkov: úspešný podnikateľ, športovec…, sveták, pozér, hedonista…, feťák, odrodilec i zapredanec… Teda všetko, len nie liberál, ak tomuto slovu vrátime pôvodný obsah. I renomovanú a v ostatnom čase nechválne preslávenú agentúru Shaviv Strategy&Campaings, ktorú si po úspešnom manažovaní kampane p. Čaputovej, zazmluvnilo i PS/Spolu, a to aj navzdory podozreniu, že jej majiteľ je zapletený do účasti na pokuse o štátny prevrat v Čiernej Hore, bude stáť nadľudské úsilie, aby z neho vykresala dôveryhodného politika.

A možno ani nebude treba, keďže sa sám v tej správnej chvíli stiahne z politiky, a tak ako p. Mistrík v prípade našej terajšej p. prezidentky, prenechá všetku slávu svojmu koaličnému partnerovi, p. Beblavému. A to už je úplne iný príbeh, lebo v jeho prípade už nejde o pozéra, ale o skúseného politika, i keď na vkus mnohých až pričastého migranta zo strany do strany. Nedá sa mu však uprieť, má naozaj dobré školy, a prešiel i mnohými zahraničnými prípravnými kempmi, takže zrejme nasal do seba aj oveľa radikálnejšie, možno až extrémistické myšlienky, ktoré sa priečia parlamentným demokraciám európskeho, teda aj nášho typu.

Už dlhodobo sa prezentuje ako bojovník proti finančným skupinám, hoci sa pritom sústreďuje iba na Pentu, s jasným úmyslom oslabiť jej vplyv v zdravotníctve a médiach, preto nečudo, že má podporu mnohých finančných oligarchov, ktorí by radi zaujali jej miesto. To by však nebolo až také tragické, keby pritom nelámal demokraciu a nesnažil sa spolu so skupinou progresívnych liberálov, v blízkom spojenectve so stranou vládychtivého p. Kisku, pod nálepkou libertariánskeho paternalizmu, postrčiť nám aj myšlienku na zmenu charakteru štátu, teda upustenie od jeho sociálnej orientácie, zavedením akéhosi inkluzívneho kapitalizmu, teda fúzie protichodných smerov, samozrejme pod prísnym dohľadom meritokratických vyvolencov.

Nemajme preto krátku pamäť, neklamme samých seba, neverme všetkému, čo sa vraví a píše, čo je nám zámerne a podprahovo podávané, držme sa vlastnej skúsenosti a rozumu. Dnes už predsa vieme, že už na samom začiatku našej novodobej histórie, sa tiež našla skupina mocichtivých politikov, čo nás odklonila z cesty, po ktorej sme chceli kráčať. Za tridsať rokov sme však veľa toho prešli, mnoho zlého pretrpeli, no aj veľa toho napravili a dobrého vykonali, nedajme sa preto oklamať rečami o nutnosti ďalšej revolučnej spoločenskej zmeny, Na to, aby sme dali veci do poriadku, nám netreba cudzie rady, len už dať niekomu, prepáčte za expresívny výraz, konečne po papuli.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83584x
Priemerná čítanosť článkov: 2882x

Autor blogu

Kategórie