Založ si blog

Zdanie klame, ide o viac. . .

Nedajme sa pomýliť zdaním, ľahko nás môže oklamať a veci nakoniec nemusia vyzerať tak, ako sa nám na prvý pohľad javia. A obzvlášť, ak sa to týka politiky, teda strán a ľudí, ktorým ich politická stupidita bráni dostať sa regulárnym spôsobom k vládnej moci.

A tak i to, k čomu sa v ostatnej dobe znížila strana SaS, by sme pokojne mohli pokladať iba za akúsi sulíkovsko-gaľkovskú posadnutosť. Lenže, keby nebolo keby, a my sme už nemali s týmto politickým zoskupením osobnú skúsenosť.

Po nezdarenom pokuse o zmenu politických pomerov začiatkom jari, po úkladnej vražde dvoch mladých ľudí, za výdatnej pomoci pána prezidenta a jeho „slušných“ a hlavne poslušných mládežníckych podporovateľov, a rovnako neúspešnom nátlaku na stranu Most-Híd, aby vypovedala koaličnú zmluvu, jej ďalším podlým počinom, ku ktorému pristúpila, je aj jej terajšia snaha o diskreditáciu, verejné poníženie, a tým aj odstránenie svojho bývalého potenciálneho partnera, p. Danka, z čela národniarov. I keď sa to tentoraz deje bez priamej prezidentskej pomoci, s nemenej silnou podporou médií, a to pod spoločnou vlajkou Denníka N a jej profánnej a najškandalóznejšej redaktorky p. Tódovej.

Azda nikto rozumný už dnes neuverí, že neutíchajúca kauza, bezmála dvadsať rokov stará záležitosť ohľadne rigoróznej práce p. Danka, bola vyvolaná len tak bez príčiny, a teda bez politickej objednávky. Samozrejme, ide viac než len o starorežimový, viackrát už zrušený a opätovne obnovený akademický titul. Aj saskárskym stratégom už došlo, že bez SNS či strany Most-Híd nedokážu zostaviť pravicovú vládu, a to ani v prípade, že do politickej hry zasiahne terajší prezident, p Kiska – aj keď je otázne, či po posledných udalostiach vôbec nájde odvahu zostať v politike, keď svojím ľudským a občianskym správaním sa dostal do príkreho rozporu s postojmi, ktoré celý čas navonok prezentuje.

Nech sa už rozhodne akokoľvek, nič to nezmení na fakte, že chrapúnstvo a nepríčetnosť čelných saskárskych, a pridám aj oľanovských politikov presiahla v prípade predsedu národniarov mieru politickej únosnosti, ktorú by SNS ešte mohla tolerovať. Už sa to zrejme nedá napraviť, a tak zvolili ten najpriamejší a najpodlejší spôsob – najprv jej predsedu dehonestovať ako človeka a potom ho úplne odstaviť a vyduriť z politiky.

Pravdaže, veľkou mierou k tomu prispel aj samotný p. Danko. Až príliš sa začal zviditeľňovať, rozprávať, keď by mal mlčať, a tak neraz aj sám zadal dôvod, doslova nahral oponentom, aby sa stal terčom ich ostrých útokov. A netreba zabúdať, aj národniari prešli, a nie až tak dávno, veľmi škaredou a neblahou autokratickou minulosťou, takže si svojimi neuvážlivými výrokmi i vo vlastných radoch mohol nájsť nemálo odporcov.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83568x
Priemerná čítanosť článkov: 2882x

Autor blogu

Kategórie