Založ si blog

. . . zloba, závisť, zášť. . .

Ako to nazvať, nedá sa inak, len ako hrubá neúcta voči všetkým slušným ľuďom, čo svojím teatrálnym vystúpením predviedol p. Richard Stanke – jeden z hlavných rečníkov na zhromaždení iniciatívy Za slušné Slovensko. Ešteže jeho nenávistný príhovor, v ktorom krikľúnskym hlasom vychrlil na adresu pánov Fica a Danka, neopomenúc ani p. Bugára, oheň a síru – čudo, že ich neposlal rovno do plynu – vystriedala Modlitba pre Martu a jej hlboko ľudský text: … zloba, závisť, zášť, strach a svár, ty ať pominou…, zrejme omylom, na upokojenie, proti všetkému, čo povedal.

Aspoň to tak vyznelo v televíznej reportáži, teda v úplnom protiklade k jeho bezduchému a nevraživému prejavu. A to bolo aj všetko, čo sme si my „cezpoľní“ z bratislavskému námestia odniesli.

Neboli sme toho priamymi svedkami, hlavné mesto je nám až príliš ďaleko, a to nielen vzdialenosťou, ale mnohým aj srdcom. Niežeby sme nerozumeli rebelantstvu študentov, skôr máme pocit, že práve oni nás neberú vážne. Mnohí z nás zastávajú odlišný názor v pohľade na slušnosť, a tak nám prekáža, že sa nechávajú zneužívať a manipulovať najatými rečníkmi v službách politikov. Toto už nie je o slušnom Slovensku, toto celé je už iba o neslušnej Bratislave.

Dehonestácia človeka, i keď politika, jeho verejný lynč vyvolaný a živený médiami, je na jednej strane, z ich chápania slušnosti prípustné konanie, a na strane druhej, žiadosť polície, predvolanie ohľadne podania vysvetlenia vo veci na nich podaných trestných oznámení, je v ich videní považované za šikanu.

Aktivisti z iniciatívy Za slušné Slovensko určite nie sú až takí naivní, ako sa navonok tvária, dobre vedia, že nimi predkladané požiadavky majú už od samého začiatku politický rozmer a že zvolávanie občianstva na námestia, pod zámienkou ich „perzekúcie“, je z ich strany iba preukazovaním sily, akýmsi varovaním, a to nielen súčasnému establishmentu, ale aj každému, kto s nimi nesúhlasí, že sú to oni, čo vládnu ulici.

A tak i to, že sa polícia pod ich tlakom stiahla, vraj už netrvá na podaní vysvetlenia, a dokonca aj tajná služba ústami svojho riaditeľa oznámila, že by sa k ich monitorovaniu nikdy neznížila, je pre nás všetkých viac než znepokojujúca správa. Veď nejde iba o p. Šeligu a jeho mládežnícky tím. Je predsa zákonnou povinnosťou, jednou z hlavných úloh týchto nezávislých bezpečnostných a spravodajských inštitúcií strážiť a chrániť našu bezpečnosť, demokraciu a ústavnosť. Preto mi pripadá logické, že títo ľudia nemali ujsť ich pozornosti, veď k čomu by sme ich potom mali.

To, že prešli monitorovaním a nepredstavujú žiadne riziko, by bolo pre mnohých z nás upokojujúcejšou správou, ako ich obhajovanie sa ulicou, politikmi a ich novinárskymi posluhovačmi, o ktorých si nie všetci myslíme, že sú vedení slušnosťou a čistými úmyslami.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 83968x
Priemerná čítanosť článkov: 2895x

Autor blogu

Kategórie