Založ si blog

Matovičovo Slovensko

My, čo sme nevolili strany súčasnej vládnej koalície alebo sa vôbec nezúčastnili volieb, sa dnes právom obraciame na tých, čo im v opaku hlas dali, či by ešte aj toho času zopakovali túto voľbu. Ide o to, že práve oni, ak zmenili názor, by mali vyslať vláde signál o nespokojnosti s tým, ako naložila s ich dôverou. Máme za to, že osem mesiacov bol dostatočne dlhý čas, aby pochopili, že boli podvedení a dali sa zatiahnuť do špinavej a nenávistnej politickej hry.

Volič a občan, a tým aj samotná demokracia, opäť raz dostal poriadnu facku, z ktorej sa ešte dlho budú spamätávať. Štát prestal počúvať a začal diktovať, a každý, čo nezdieľa názor vládnej straníckej kliky, sa stáva jej nepriateľom.

„Dnes už nie je nikto nedotknuteľný,“ reagovala hlava štátu na margo policajnej akcie „Očistec“. A mala pravdu: dnes sa už každý z nás obáva ďalšieho dňa, nielen politici, sudcovia, prokurátori a policajti. Spravodlivosť sa stala nástrojom pomstychtivosti, akejsi očisty spoločnosti od všetkých tých, čo sa niekedy dotkli cti p. Matoviča a jeho súkmeňovcov.

V tomto kontexte naozaj platia slová p. poslanca Šeligu, iba ich treba máličko spresniť: Nikto nie je taký hlúpy, aby si myslel, že polícia koná bez politického krytia, teda na politickú objednávku. Dokonca aj samotný názov policajnej operácie silno pripomína slovník p. Matoviča. No horšie je, že opäť sme v situácii, že rozsudok, už vo zvyklosti založený na udavačstve, je už vopred vynesený. Udavači sú v každej slušnej spoločnosti považovaní za tých najväčších špinavcov, takže po úspešnom vylodení a národnom povstaní s použitím jadrovej zbrane, budú mať opäť naši potomci o stránku viac v učebnici dejepisu.

Otázka však stojí úplne inak: Ako nás vníma okolitý svet, keď národnému parlamentu šéfuje erotoman s mafiánskou minulosťou a premiérom je človek, povedané s najväčšou ohľaduplnosťou, trpiaci osobnostnou poruchou?

Odpoveďou je, že zatiaľ sa zdržal kritických komentárov, rešpektuje našu voľbu, i keď to neuniklo jeho pozornosti. Pravda, je to len naša vec, doma si sami musíme spraviť poriadok. Ale potom, prečo mlčia aj novinári. ktorí im k dosiahnutiu moci nemalou mierou dopomohli. To si naozaj pomýlili rúška s náhubkami? To naozaj nevidia, ako sa im p. Matovič priamo pred očami mení z infantilného rojka a manipulatívneho klamára na autoritatívneho vodcu?

A hlava štátu? Taktiež sa zdá byť bez odvahy. Radšej sa stiahla, ako by sa s ním pustila do vojny. Ostalo už len na nás, na občanoch, aby sme sa postavili jeho manipulatívnej hlúposti.

 

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 82976x
Priemerná čítanosť článkov: 2861x

Autor blogu

Kategórie