Založ si blog

Rok bez hanby

Je to už takmer rok, čo sa do našich životov vkradol tichý zabijak Covid. A hoci sa to mnohým nemusí páčiť, krátko po ňom, akoby jedno nešťastie nestačilo, aj p. Matovič. Kým o tom prvom sme vôbec nič netušili, ten druhý nás už dlhší čas ohromuje svojimi rečami o lepšom a slušnom Slovensku, teda o krajine bez korupcie, kde vládne spravodlivosť, v ktorej sa oplatí pracovať, podnikať a žiť.

Uplynul pomaly rok, odkedy tento muž stojí na čele vlády, a tak sa už hádam dá povedať, čo všetko, primerane štvrtine volebného obdobia, sa z jeho slov naplnilo, alebo presnejšie povedané, čo ostalo prázdnym sľubom.

Samozrejme, rozprávke o lepšom a slušnom Slovensku pod vedením p. Matoviča málokto uveril, uspel skôr preto, že najviac spomedzi straníckych lídrov kričal a tromfol ostatných nevyberaným jazykom.

Čo sa však týka stavu spravodlivosti, naozaj došlo k výraznej zmene. Ministerka p. Kolíková už od prvej chvíle vniesla do justície strach, keď vyzvala vláde nepohodlných sudcov na odchod. A tí z nich, vrátane prokurátorov a vrcholných policajných funkcionárov, čo podľa nej neprejavili voči vláde dosť lojality a poslušnosti, dnes už tam nemajú miesto. Dokonca sa  podpísala aj pod zákony, ktorými umožnila jej verným obsadiť vrcholné sudcovské a prokurátorské pozície.

Polícia má  dnes rozviazané ruky, nekoná vraj na politické objednávky. Preto je namieste otázka, prečo sa potom správa ako utrhnutá z reťaze. P. minister Mikulec zrejme zabudol, že sám pred rokmi čelil obvineniu v závažnej trestnej veci, a pritom ani deň nestrávil vo vyšetrovacej, tobôž kolúznej väzbe. Rovnako sa to týka aj ďalších dvoch „prenasledovaných“, p. ministra Naďa a podpredsedu NR Grendela, ktorí sa tým dnes dokonca hrdia.

A netreba zabudnúť ani na p. Sulíka a jeho, akoby z čias budovania socializmu vykradnutom predvolebnom hesle o vybudovaní krajiny, kde sa oplatí pracovať, podnikať a žiť. Tento politik je vari najväčším farizejom spomedzi všetkých, verme, že dočasných ministrov. Vyhýba sa totiž všetkej zodpovednosti za súčasný stav, vraj nemá dostatočné kompetencie, keďže je s premiérom v nezhode – hlavne, že si drží vysoké preferencie. Dnes sa už nepýta zamestnancov, či sú spokojní s prácou a svojím mzdovým ohodnotením, podnikateľov, v čom by im mohol pomôcť a občanov, ako im zlepšiť život.

Obdobne sú na tom aj ostatní ministri, o p. Krajčím ani nehovoriac. Nič však s tým nespravíme, ak to budeme aj naďalej trpieť, s tvrdením, že tento stav je výsledkom slobodných volieb a ako ináč Covidu.Trvalo, s malou prestávkou, štrnásť rokov, kým sa vláda Smeru politicky znemožnila, strana stratila sebareflexiu a tým aj dôveru voličov, no i to za dovtedy nevídanej, nekorektnej, neraz až špinavej vojny, ktorú voči nej média po vražde novinára rozpútali.Tej súčasnej stačil rok, aby sme pochopili, že nás oklamala.

A záver už len myšlienka S. Freuda: „Prvou a neklamnou stránkou hlúposti je nedostatok hanby“. Porozmýšľajme, či by sme k tej hlúposti, nemali pridať aj slovo „bezcharakternosť“.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 84017x
Priemerná čítanosť článkov: 2897x

Autor blogu

Kategórie