Založ si blog

Mediálna kortešačka

Už dnes sa ukazuje, že rozpadnutá sektárska eseročka OĽaNO, ako aj ostatné strany bývalej vládnej koalície, vrátane kaviarenskej partičky SaS, budú mať v nastávajúcej kampani veľký problém získať späť stratených voličov.

Vyplýva to nielen z predvolebných prieskumov, ale aj z nevraživých reakcií jednak odvolaných a jednak aj nepriamo predčasnými voľbami dotknutých politikov. Za príklad uveďme voľne reprodukované slová p.Matoviča: Urobíme všetko, aby sme zabránili mafii v návrate k moci… Škoda len, že žiaden z prítomných novinárov sa ho v tej chvíli nespýtal, čo pod tým slovíčkom „všetko“ mieni. Nebodaj, nie aj to nemožné, teda nezákonné?! Istotne nejde len o to 500-eurové volebné, s týmto korupčným nápadom prišiel až o čosi neskôr. Za zmienku stojí aj jeho ďalší výrok: Niečo sa určite stane, musí stať, lebo aj Boh je na našej strane, nedopustí, aby sme mafiu pustili k moci. A povedzme si, toto už neznie iba bohorovne, ale aj veľmi nebezpečne.

Nemajme však za zlé tým z nás, čo ho a jemu podobných volili, nemohli vedieť, čo tým spôsobia. Priali si iba zmenu, veľa zlého, či už pravdivého alebo úmyselne vykonštruovaného v tom čase vyšlo na povrch, ťažko sa v tom bolo zorientovať. Dobrou správou však je, že po trojročnom vyčíňaní už aj mnohí z nich pochopili, čo za „psychokrati“ sa ich pričinením dostali k moci. Verme, že sa už teraz od nich nedajú len tak ľahko zmanipulovať, teda opäť presvedčiť, že oni sú tí praví, čo ich vyvedú z marazmu, do ktorého ich svojím nezodpovedným vládnutím doviedli.

Zatiaľ nevieme s čím presne vyrukujú, ale že to bude dosiaľ najšpinavejšia kampaň, a to aj s výdatným prispením tendenčných médií, nikto z nás nemusí pochybovať. Vedú ju už celé roky, a pokiaľ im plní vrecká, nemajú dôvod prečo s ňou prestať. Niet však žiadneho sporu, že jednou z nosných tém, ktorá zahltí mediálny priestor, bude ten vopred zadefinovaný postoj k prebiehajúcej vojne a s ňou aj súvisiacich dodávok zbraní Ukrajine, ak opozícia takticky neuhne a nebude prístupná takejto debaty. A rovnako, ani oľanovské atómovky neostanú bez povšimnutia, a tobôž aj toľkokrát omieľané, zatiaľ nedotiahnuté korupčné kauzy dostanú priestor, aby si na nich nahrali body.

My sa však nikým nenechajme znechutiť, držme sa vlastného rozumu, verme tým, čo chcú spájať a nie rozdeľovať. Nestavajme sa proti sebe, žiaden z politikov nestojí za to. A hlavne nezabúdajme, nám patrí moc, to my sme jej priamymi nositeľmi, a toto právo nám patrí natrvalo, a teda nielen v čase volieb.

Akoby ani nebolo po voľbách

20.11.2023

Akoby ani nebolo po voľbách. Hlavne bývalé vládne strany, ktoré si ešte pred voľbami pre seba uzurpovali prívlastok „demokratické“, nám dnes ukazujú, že nie sú schopné akceptovať vôľu občanov a vyrovnať sa s povolebnou realitou. A pritom práve im chýba základný demokratický obsah, teda členská základňa, ktorá by ich oprávňovala považovať sa za [...]

Ryba smrdí od hlavy, p. prezidentka

23.05.2023

Rusko je agresor, Ukrajina sa iba bráni! Už viac než rok počúvame z úst mnohých našich politikov tieto „odsudzujúce“ slová, a to bez akejkoľvek ochoty aspoň si vypočuť argumenty ruskej strany. A najmä naša p. prezidentka si s nimi úplne vystačí pri ospravedlňovaní svojho nenávistného protiruského postoja. Samozrejme, v tejto vojne je každému jasné, kto je [...]

Zamyslenie

06.04.2023

Darmo sa budeme obzerať, to, čo sme si museli pretrpieť za ostatné roky, nemá u nás obdoby a naisto sa nadlho zapíše do na našich politických dejín. Samozrejme, neblaho, ako varovanie, čo všetko sa dá za tri roky dobabrať. Musí byť slepý, kto dnes nevidí, aké hlboké spoločensko-ekonomické škody tu matovičovsko-hegerovská klika za ten čas napáchala. Pravdaže, aj s [...]

lešť

Vojaci si v Lešti preverili svoju pripravenosť v rámci cvičenia Strong Cohesion 2024

29.04.2024 12:01

Na cvičení sa zúčastnilo takmer 1 500 vojakov šiestich armád NATO so 400 kusmi vojenskej techniky.

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

jaronavar

Kto nepočúva, nech ani nehovorí...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 84144x
Priemerná čítanosť článkov: 2902x

Autor blogu

Kategórie